Inomhus

Boulderhallen – Ängsgärdsgatan 9

VKK har en boulderhall med gym i närheten av Scandic. Ingången till boulderhallen ligger på Ängsgärdsgatan 9, bredvid Sporthyra. När du har köpt årskort kan du kvittera ut en kodnyckel från vår kassör – se kontakter. Du har då fri tillgång till lokalen kl. 07.00 – 23.00. Har man inte kodnyckel är boulderhallen endast tillgänglig om annan medlem släpper in dig. På söndagar kl 15-17 har vi som regel prova-på och då är hallen alltid öppen (undantag aviseras på Facebook och på hemsidan). Då finns också instruktör på plats som kan hjälpa till med tips och information.

15591150_10154180293827686_6924641932749787894_o

Bombardier Arena

Västerås klätterklubb har en egen klättervägg i Bombardier Arena på Rocklundaområdet. Klätterväggen är 12 meter hög och har allt från nybörjarleder till tuffare överhängande klättring.

För att klättra på väggen i Västeråshallen måste du köpa årskort för väggen och medlemskap i Västerås Klätterklubb. Det går även att betala varje gång du klättrar men då kostar det 80 kr/gång. Du betalar genom att lägga pengarna i ett kuvert i det lilla brevinkastet på väggen. Glöm ej att skriva ditt namn på kuvertet. Observera att du ska betala innan klättringen börjar.

Bombardier Arena är vanligtvis öppen vardagar kl 8-22, lördag-söndag kl 9-18. Tyvärr händer ibland det att hallen är bokad av andra aktiviteter.

OBS! Kursverksamhet vid vår vägg får endast bedrivas av SKF certifierad inomhusinstruktör och med styrelsens godkännande!

För att kontrollera aktuella bokningar, följ instruktionerna för kontroll av hallens tillgänglighet (denna länk). Klätterväggen finns i hall A.

Tag med eget rep. Om du saknar rep så stäm av med kontaktperson för repväggen att det finns rep på plats när du kommer till hallen.