Kurser

Vi samarbetar med Klättercentret Västerås som erbjuder kurser i både bouldering och repklättring. De erbjuder dessutom kurser för både grönt och rött kort.

Läs med på deras kurssida nedan.


Det är viktigt att tidigt lära sig att hantera utrustningen för att undvika de risker som finns. Genom att gå en kurs med en auktoriserad instruktör lär du dig att klättra säkert och får många tips och trix för att bli en bättre klättrare. Anmäld dig nu till någon av våra kurser genom att kontakta utbildningsansvarige:

Stefan Lindblom (Auktoriserad Isklätter- Klippklätter- och Inomhusklätterinstruktör samt instruktörsexaminator.)

Vi kan erbjuda följande kurser

Topprepskurs, ledklättringskurs och bouldering

Totalt 15 timmar pris 1200 kr + medlemskap. Genomförs kontinuerligt under året när det finns 4 eller fler intresserade.

Kontakta Stefan Lindblom (se info ovan) för mer information och priser angående dessa kurser, eller läs vidare på www.vertikalguiden.se

Grundkurs i klippklättring

Genomförs kontinuerligt under våren när det finns 2 eller fler intresserade. Inga förkunskapskrav finns för grundkursen. En långhelg.

Fortsättningskurs i klippklättring

Genomförs kontinuerligt under våren när det finns 2 eller fler intresserade. Förutsätter att du har gått grundkurs i klippklättring eller liknande. En långhelg.

Räddningskurs 1 och/eller 2

Genomförs året runt med 2 eller fler deltagare. Förkunskaper Fortsättningskurs i klippklättring eller motsvarande kuskaper. En dag/kurs.

Kurs i Artificiell klättring

Genomförs året runt med 2 eller fler deltagare. Förkunskaper god vana att leda och klättra med egna säkringar i flera replängder. En dag.

Big Wall kurs

Genomförs året runt med 2 eller fler deltagare. Förkunskaper god vana att leda och klättra med egna säkringar samt viss artificiell klättring.