Grundkurs och fortsättningskurs Klippklättring 11- 13 maj i Tunaberg. (Simonsberget)

Grundkurs och fortsättningskurs Klippklättring 11- 13 maj i Tunaberg. (Simonsberget)

Kursen är till för dig som är helt nybörjare på klippa eller inomhus och vill lära dig hur man klättrar säkert utomhus. Du som har klättrat en del inomhus eller utomhus är också välkommen då kan få lära dig att leda eller mer avancerade tekniker på klippa. I så fall passar fortsättningskursens upplägg dig bättre. Om du är osäker eller vi märker att du har kompetens någonstans mellan båda kurserna skräddarsyr vi så att det passar dig bäst.

Klippklättring Grundkurs

Det här är kursen för dig som vill gå en utbildning i klippklättring. Inga förkunskaper krävs för grundkursen. Under en helg får du lära dig grundläggande klippklättertekniker, hur utrustning och knopar fungerar, ett replags arbete, firning och andremansfall, konstruktion av topprepsankare, standplats, begrepp och termer inom klättring samt mycket mer.

Se klätterförbundets normer för Grundkurs i Klippklättring:

http://www.klatterforbundet.se/pdf/utbildning/Norm_for_grundkurs_i_klippklattring_v7_TO_2005-11-27.pdf

Klippklättring Fortsättning

Förkunskaper: Grundkurs i klippklättring eller motsvarande klättervana. Under en helg får du lära dig att leda med egna säkringar, eventuellt göra förstemansfall, hängande standplats, traverser och klättring i överhäng samt mycket mer. Hur mycket du lär dig av allt detta beror på dina tidigare kunskaper.

Se klätterförbundets förslag till normer för Fortsättningskurs i  Klippklättring.

http://www.klatterforbundet.se/pdf/utbildning/Forslag_mom_for_forts.kurs_i_klippkla_v8_TO_2005-11-27.pdf

All klätterutrustning som du behöver låna under kursen ingår för den som inte har egen. I priset ingår också mat till grillning på lördag kväll om vädret tillåter. I priset ingår också Stora boken om Klättring från 2012. Boken kostar annars 349kr och är det modernaste i sitt slag.  Se länk:

http://www.calazo.se/bocker/instruktionsbocker/stora-boken-om-klattring

Vi stannar och handlar på vägen ner. Kursen är en utbildning som strävar efter att ge dig kunskaper att fortsätta på egen hand. Vi samåker ner på fredagen den 11 maj med samling kring boulderlokalen klockan 16.45. De som vill åka ner på egen hand kan ansluta klockan 20.00 vid tältplatsen. Vi beräknar att vi är hemma cirka 19.00 på söndag den 13 maj.  Det går också bra att ansluta på lördag förmiddag och vara på plats 08.00.  För vägbeskrivning mm se:

http://www.sverigeforaren.se/index.php/Simonsberget

Vi tältar på ängen nedanför klippan. Tag med kläder för väderleken, tält sovsäck liggunderlag, mat och kök för att laga 1 middag, 2 frukostar och 2 luncher.  Tag gärna med egna klättergrejer om du har. Du får annars låna alla saker av klubben. Varje person skall ha sele, hjälm, klätterskor, repbroms samt skruvkarbin. . Pris 2475 kr/ person. Du måste vara medlem i VKK för att få gå kursen.

Instruktörer från klubben Stefan, Tobbe , samt ev några fler beroende på hur många vi blir.

Frågor ring Stefan Lindblom 070 42 11 027 eller lindblomstefan@hotmail.com,

eller Tobbe Käck 073-693 93 10 tobbekack@gmail.com

Anmälan betala in 2475 kr till plusgiro 641 62 49-8 och skriv ditt namn och att det gäller klätterkurs VKK. Senast 2012 05 01

Skicka också ett mail till lindblomstefan@hotmail.com om att du anmält dig OCH VAD DU TAR MED FÖR EGEN KLÄTTERUTRUSTNING och om du behöver låna någon klätterutrustning av klubben!