Uvberget 29/4

Uvberget 29/4

Trots de varierande väderutsikterna under veckan innan bjöd Uvberget på strålande sol och fin klättring. Efter en slingrande anmarsch genom skogen på ett par minuter från parkeringen möter vi en lång klippvägg i grå och röd granit av finfin kvalitet där det går att klättra i stort sett överallt. Väggen bjuder i skrivande stund på 26 problem av vertikal till ca 20 grader överhängande klättring i graderna mellan 4 till 7B med majoriteten av problemen runt 6A. Höjden är mellan 2,5 och drygt 5 meter med genomgående bra urtoppningar och landning. Nattens regn hade gjort ett par delar av klippan blöt, men det mesta var klätterbart från start och resterande hade torkat upp till efter lunch. Vi blev totalt ca 20 personer och två hundar på plats under dagen. Extra kul var att det fanns klättring för alla och att flera gjorde sina första urtoppningar utomhus. Hur gick det med tävlingen? Vi gissar på att ordförande tog sig upp överallt, men oavsett vem som vann så tror vi att alla fick bra klättring, gemenskap och fika! Tack särskilt Jonas med flera som styrt upp både klippa och evenemang!

Förare för Uvberget hittar du här: https://27crags.com/crags/uvberget-14290

Urtoppning i god stil

Urtoppning i god stil
Bild 1 av 11

 

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar