Första Hjälpen och HLR kurs söndag 17 januari

Första Hjälpen och HLR kurs söndag 17 januari

Vi kommer ha en Första Hjälpen och HLR kurs söndag 17 januari kl. 9.00 – 16.00 för våra instruktörsaspiranter och medlemmar. Kursen hålls av Röda Korset och den är gratis, det finns 14 tillgängliga platser. Om ni är intresserade av att delta sänd mig då en mail: tobbekack@gmail.com

Start och sluttid:

Söndag den 17 januari 2016 kl. 9:00 – 16:00

Utbildningen omfattar 6 timmar exklusive raster

Utbildningsinnehåll: Utbildningen syftar till att ge deltagarna grundläggande kunskaper i första hjälpen till barn inklusive hjärt-lungräddning samt att ge deltagarna grundläggande kunskaper i att förebygga och ge första hjälpen vid sår – och brännskador. Samhällets olycks- och skadebild Förebygga olycksfall L-ABC (Livsfarligt läge, Andning, Blödning och Cirkulationssvikt) Kontroll av livstecken Medvetslöshet – stabilt sidoläge Larma Utföra hjärt-lungräddning Åtgärder vid luftvägsstopp Stoppa blödning Förebygga cirkulationssvikt Fallolyckor Organisera och handla på en olycksplats Vara ett stöd vid psykiska reaktioner Förebygga och ge första hjälpen vid sår- och brännskador Inga speciella förkunskaper krävs. I våra kurser ingår mycket praktisk övning. Vi rekommenderar därför oömma kläder. Litteratur: Röda Korsets studielitteratur Första hjälpen/Hjärt-lungräddning BARN

Plats:

Sigurdsgatan 21, Västerås (Skatteskrapan) Kartlänk som visar var entrén: http://dela.hitta.se/k/59.60550895833233,16.550087928771973,18z

/Thor-Björn

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar