Ny ankare och bultar på Fjärdhundraklippan

Ny ankare och bultar på Fjärdhundraklippan

Under helgen har jag och Tobbe satt upp några nya ankare, bytt ut äldre bultar mm på Fjärdhundraklippan. Klippan heter egentligen inte fjärdhundra men kallas så bland klättrare.  Det (riktiga) namnet kommer också upp på skyltar vid parkeringen och på skyltar vid stigen.  Detta kan vara bra om det händer någon olycka vid klippan (ex någon går i backen och behöver hämtas av räddningstjänsten).

Stampad berguv har fått ett eget ankare, Sevenplus har fått ett ankare och 2! till bultar vilket har gjort att vi fått en helt ny! 7a som är jättefin. Vi kommer att byta ut en del andra ankare som inte är rostfria under hösten. Klubben har också köpt in ankare och bult till Virsboklippan (som inte heller heter Virsboklippan!)

VIKTIGT:

Kör sakta på vägen särskilt förbi den första gården då de byggt ett eget farthinder för att klättrarna kör för fort.

Parkera på parkeringen och håll en låg profil, tag med skräp hem ditt eget och andras.

/Stefan

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar