Barn- och ungdomsverksamhet

Vi har tre träningsgrupper för olika åldrar. Vi tränar i två lokaler; Boulderhallen på Ängsgärdsgatan 9 samt Bombardier Arena vid Rocklunda.

På grund av att klättring är en fantastisk sport har vi kö till samtliga träningsgrupper.

För frågor om ungdomsverksamheten och träningsgrupperna (exempelvis för att ställa sig i kö) går det bra att kontakta Marcus Steen på ungdom.vkkclimbing@gmail.com.

Givetvis är alla välkomna att prova på klättring på något av våra prova-på-tillfällen! Klättring passar också utmärkt för föräldrar som vill träna tillsammans med sina barn.

Vad krävs det för utrustning & förkunskaper?

Inga förkunskaper krävs och utrustning så som sele, rep, skor och repbroms finns att låna gratis till att börja med. Blir man biten och vill fortsätta rekommenderar vi att man köper sin egen personliga utrustning eftersom vi har begränsat med storlekar och antal. Lämplig klädsel är träningsbyxor och t-shirt. Ta också med vattenflaska.

Vad kostar det?

För att träna med Västerås klätterklubb krävs det att man är medlem i klubben samt betalar årskort för klätterväggen. Mer information om priser och medlemskap hittar du under Medlemskap. Vi har inget familjemedlemskap eller familjekort för väggen i Bombardier arena. Däremot får föräldrar till betalande juniorer köpa årskort till ett reducerat pris.

Kontaktpersoner

För mer information om ungdomsverksamheten, prova på eller för att kolla om det finns plats i grupperna, kontakta barn- och ungdomsansvarige:

Marcus Steen