Barn- och ungdomsverksamhet

Vi har tre träningsgrupper för olika åldrar. Vi tränar i två lokaler; Boulderhallen på Ängsgärdsgatan 9 samt Bombardier Arena vid Rocklunda.

Ordinarie träningstider:

• Ungdomar 14-19 år: onsdagar kl 19.15-20.45

• Barn 10-13 år: måndagar kl 18.30-19.45
    Barn 10-13 år: onsdagar kl 18.00-19.15

Förutom ovanstående träningsgrupper har vi träning på söndagar som är öppen för alla klubbens ungdomar. Plats och, i viss mån tid, varierar.

Vad krävs det för utrustning & förkunskaper?

Inga förkunskaper krävs och utrustning så som sele, rep, skor och repbroms finns att låna gratis till att börja med. Blir man biten och vill fortsätta rekommenderar vi att man köper sin egen personliga utrustning eftersom vi har begränsat med storlekar och antal. Lämplig klädsel är träningsbyxor och t-shirt. Ta också med vattenflaska.

Vad kostar det?

För att träna med Västerås klätterklubb krävs det att man är medlem i klubben samt betalar årskort för klätterväggen. Mer information om priser och medlemskap hittar du under Medlemskap. Vi har inget familjemedlemskap eller familjekort för väggen i Bombardier arena. Däremot får föräldrar till betalande juniorer köpa årskort till ett reducerat pris.

Kontaktpersoner

För mer information om ungdomsverksamheten, prova på eller för att kolla om det finns plats i grupperna, kontakta barn- och ungdomsansvarige:

Marcus Steen