Nordic Youth Camp – CLIMBING

Nordic Youth Camp – CLIMBING

I skiftet mellan juni och juli i år 2015 hölls Nordic Youth Camp (NYC) i Västervik, Sverige. Det är ett klätterläger för ungdomar upp till 19 år från alla nordens länder. I år var vi två ungdomar från Västerås på plats. Det var en otrolig upplevelse och Västervik bjöd på så mycket fantastisk klättring, både bouldering och rep, att det var omöjligt att hinna klättra allt på fyra dagar. Men lägret handlar om mycket mer än bara klättring. Varje kväll hölls lekar, som kom med fler skador än själva klättringen, klätterfilmer och andra aktiviteter som alla med glädje medverkade i. Vuxna som ungdomar. Det var även några föreläsare där som informerade om bland annat klätterskador. Man träffade massvis av nya vänner som alla kunde dela med sig av klätterkunskaper och i slutet av veckan så kunde man allas namn. Det var en rolig och lärorik upplevelse som jag kommer att minnas länge. Inte minst eftersom man håller kontakten efteråt med nya klätterkompisar över hela Norden.

Nästa år hålls Nordic Youth Camp i Finland och jag bara längtar till ännu ett tillfälle att skapa nya klätterminnen! Hoppas någon mer från Västerås har lust att följa med då!

Ida Kangas

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar