Vi känner på vår nya ordförande!

Vi känner på vår nya ordförande!

23-åriga Anthon Swahn är uppväxt i Tortuna utanför Västerås, och arbetar som bussmekaniker. Anthon har klättrat sedan 2002, och är trots sin relativt unga ålder en av Västerås Klätterklubbs mest meriterade klättrare. Han hittade dock till hallen lite slumpartat.

”Jag gick på karate på den tiden, och en dag var det ett event i Västeråshallen där man fick prova på massor av olika aktiviteter” säger Anthon där vi sitter i boulderhallen. Jag stämde träff där med vår nya ordförande för att prata om hans tankar om klubbens framtid och den egna klättringen. ”Jag provade klättring och fastnade på en gång. En period höll jag på med flera olika saker, men jag lade ned både karate och fotboll för att kunna lägga all tid på klättring.”

Anthon har flera fina tävlingsresultat på meritlistan, men även att han började tävla i klättring är något av en slump.

”Tre månader efter att jag började klättra tävlade jag för första gången. Fyra klättrare från klubben skulle åka på Sverigecupen i Karlstad, och det råkade bli så att jag följde med dit och kom tvåa i min klass.”

De flesta Västeråsklättrare som brukar vistas i boulderhallen känner nog igen Anthon, som är en regelbunden besökare både när det kommer till klättring och gemensamma aktiviteter som ledbyggarhelger. Numera är det nästan uteslutande bouldering som gäller för Anthon, och på frågan om han har några konkreta mål för den egna klättringen kommer ett tämligen genomtänkt svar.

”Ett mål jag har är att göra en 8a i år. Jag har gjort två stycken 7c tidigare, men har inte direkt provat på något högre heller. De senaste månaderna har jag känt mig i riktigt bra form, och att jag är redo att kunna göra 8a.”

Anthon berättar att hans intresse för klubbens utveckling och styrelsearbetet har växt fram och blivit allt starkare med tiden.

”Under hela förra året intresserade jag mig för vad som hände i styrelsen, och vad de sysslade med. Ordförandeposten kändes lockande, och jag jag har många idéer och tror att jag kan driva klubben framåt.”

Han förklarar också att i och med att han besökt tävlingar och andra klätterklubbar i landet och sett deras gemenskap har önskan om en större sammanhållning i vår egen klubb växt. Det är också här Anthon hoppas på den största förändringen i framtiden.

”Jag vill att klubben ska bli mer som ett team, en familj. Det har känts rätt så splittrat tidigare och jag skulle vilja att vi får ett större gemenskap tillsammans i klubben.”

Avslutningsvis skickar Anthon en hälsning till alla medlemmar: ”Har ni några ideer om förbättringar är det bara att komma och säga till oss i styrelsen så pratar vi om det. Alla ideer är bra och välkomna att diskuteras!”

Vi önskar Anthon Swahn och den nya styrelsen lycka till, och hoppas att vi tillsammans med dem i spetsen ska kunna göra vår klubb ännu bättre i framtiden, med en stark sammanhållning!

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar