Grundkurs i inomhusklättring – Grönt Kort

En grundkurs i klättring för dig som vill komma igång att klättra rep inomhus. Du kommer att få lära dig om utrustning, inknytning, säkringsteknik och all kunskap som behövs för att klättra på topprep.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av klättring för att delta. Krav är dock att du är medlem i Västerås Klätterklubb. Mot slutet av sista tillfället kommer ni få göra en så kallad uppklättring där ni får ut ett grönt kort. Det gröna kortet är rikstäckande säkringslicens som gäller på de flesta klätterhallarna i Sverige.

Kursen kommer ha max 8 elever.

Kursen hålls under två dagar:

Onsdag 26 februari 18.00 – 21.00, kurs i Boulderhallen

Fredag 28 februari  18.00 – 21.00, kurs i Bombardier arena samt uppklättring

Kursen kostar 600 kr och skall betalas in på klubbens postgiro konto senast 23 februari. Om någon bara vill klättra upp kan ni ev. göra det den 28 februari men kontakta mig innan. Ev. frågor eller om ni vill delta på kursen kontakta mig: tobbekack@gmail.com

OBS! Ni måste kontakta mig för att bli anmälda på kursen!

/Thor-Björn Käck

4 tankar om “Grundkurs i inomhusklättring – Grönt Kort

 1. Hej, jag undrar om ni anordnar klätterkurser(grönt kort) i sommar höst? Jag är nybörjare, 28 år. Sedan undrar jag också hur det egentligen fungerar att träna själv, eller måste jag alltid ha någon med mig som kan säkra.

  /Lisa

 2. Hej Lisa,

  Ja vi brukar ha en kurs på hösten och en på våren. Det kommer förmodligen bli en kurs senare i höst. Skriv ett mail till mig på: tobbekack@gmail.com så hör jag av mig när kurs planeras.

  För att klättra själv måste du ha minst grönt kort, då kan du vara med på tisdagar när vi har gemensam träning i Bombardier arena. Annars kan du alltid klättra själv i Boulderhallen.

  Mvh.
  Thor-Björn

 3. Hej. Jag undrar om ni har några kurser för barn. Jag har ev några tjejer som är 13 år som är nyfikna och kanske vill börja. Mvh Helena

  1. Ta kontakt med ungdomsansvarige Marcus Steen (mail finns på hemsidan). Söndagar brukar han öppna upp hallen så ni kan komma och testa på!

   Hälsn Markus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *